Nieuws

NIEUWSBERICHTEN EN ACTIVITEITEN

Altijd op de hoogte

Alle activiteiten nieuwsberichten op OBS De Biezenkring worden weergegeven in de handige Parro app. Daarnaast zijn ook alle feestdagen, studiedagen e.d. opgenomen. Ouders die de app downloaden zijn verzekerd van de meest actuele versie!

Klik hier om in te loggen op Parro app.

Tiny Forest Biezenbos aangepland

Leerlingen van de Biezenkring en Noorderpoort hebben samen 600 boompjes gepland in het Biezenbos. Een mooi project voor de Biezen waarbij de gemeente Dongen, IVN en de basisscholen samen een Tiny Forest hebben aangelegd. Daar gaan we vast nog veel plezier van hebben.

Actie GIRO 555

In de week van 7 maart verzamelen leerlingen, onder leiding van de leerlingenraad van de Biezenkring, zoveel mogelijk statiegeldflessen. Op die manier gaan we geld verzamelen voor GIRO 555 ten behoeve van de vluchtelingen uit Oekraïne.

Oproep aan gemeenteraad

Een afvaardiging van de Biezenkring heeft een oproep gedaan tijdens de vergadering van de gemeenteraad. We hebben aangegeven dat het voor ons belangrijk is dat we een nieuw schoolgebouw met een sportaccommodatie op loopafstand krijgen. Volgens de huidige planning is er in het 4e kwartaal van 2024 een nieuw schoolgebouw. De planning is in de afgelopen jaren echter verschillende keren bijgesteld. Dat maakt dat we ons zorgen maken over de huidige planning. We hebben bij de gemeenteraad aangedrongen op het vasthouden aan de huidige planning. We hopen erop dat we eind 2024 echt een nieuw schoolgebouw hebben.
Mare, Dunya, Mick en Esmee (vertegenwoordigers van de leerlingenraad) hebben in ieder geval hun best gedaan om ons standpunt te verduidelijken bij de gemeenteraad. Dat was voor hen niet alleen spannend, maar ook heel leerzaam en interessant.

Leerlingenraad regelt een GFT-container voor school

Enkele maanden geleden waren de TOP-dagen op de Biezenkring. Het thema van deze TOP-dagen was “afval & recyclen”. Tijdens deze dagen hebben de leerlingen heel veel geleerd over recyclen. Door het doen van onderzoek en het krijgen van uitleg, leerden alle leerlingen van de Biezenkring waarom afval wordt gescheiden en wat met het afval wordt gedaan. Op de Biezenkring wordt het papier en PMD-afval al enkele jaren apart ingezameld. Het GFT-afval werd niet apart verzameld. De leerlingenraad vond het tijd dat daar verandering in kwam. Ze hebben een brief gestuurd naar de gemeente om een GFT-container aan te vragen. Binnen een week stond de GFT-container op de speelplaats. Op de Biezenkring gaan we nu ook het GFT-afval apart inzamelen, dankzij de kanjers van de leerlingenraad.

Overhandiging containers “afvalscheiding in de klas”

Dhr R. Witlox van “Orange Planet” reageerde op het bericht van de actie van de leerlingenraad om werk te maken van afvalscheiding; hij schonk de leerlingenraad speciale afvalbakken waarmee de leerlingen van de Biezenkring op een makkelijke manier het afval gescheiden kunnen inzamelen. Reken maar dat dit goed gaat werken.

Bezoek aan techlab “Let’s Play”

Het was weer een ochtend vol onderzoeken & experimenteren bij techlab “Let’s Play” van de Overlaat in Waalwijk. Leerlingen van groep 5 hebben genoten van programmeren, solderen, werken met een 3-d printer…

 

 

 

 

De Biezenkring is TOP!

OBS De Biezenkring is onderdeel van Stichting Bravoo