Nieuws

NIEUWSBERICHTEN EN ACTIVITEITEN

Altijd op de hoogte

Alle activiteiten nieuwsberichten op OBS De Biezenkring worden weergegeven in de handige Parro app. Daarnaast zijn ook alle feestdagen, studiedagen e.d. opgenomen. Ouders die de app downloaden zijn verzekerd van de meest actuele versie!

Klik hier om in te loggen op Parro app.

Groep 7 doet mee aan uitzending Space-Challenge

 

Er zijn opnames gemaakt voor een uitzending van  Space-Challenge.Onze kanjers van groep 7 mochten hier aan meedoen. Niet alleen heel erg leuk, maar ook ontzettend leerzaam. De uitzending is hier nog terug te zien.

Dunya speelt hoofdrol in Klokhuis

 

Er zijn opnames gemaakt voor een uitzending van Klokhuis over gastarbeiders. Dunya uit groep 8 speelde een belangrijke rol in deze leerzame uitzending van Klokhuis. Wat zijn wij trots op Dunya. De Klokhuis-uitzending is hier te bekijken.

De Biezenkring in het jeugdjournaal

 

Er zijn opnames gemaakt in het gebouw van de Biezenkring voor een uitzending van het jeugdjournaal. Het item van het jeugdjournaal behandelde is ” de staat van schoolgebouwen in Nederland” . Helaas heeft ook de Biezenkring een oud gebouw. De nieuwbouplannen van de gemeente komen nog niet echt van de grond. Leerlingen van groep 8 laten aan de reporters van het jeugdjournaal zien hoe het staat met het gebouw van de Biezenkring.

Nieuwe logo onthuld

 

Schooljaar 2022-2023 is gestart met de onthulling van het nieuwe logo. Na ruim 45 jaar is het oude logo van de Biezenkring gemoderniseerd. Het is nog steeds een kring van figuren, want “de kring” staat voor de Biezenkring nog steeds voor de kernwaarde “samen”.  Ter gelegenheid van de onthulling van het nieuwe logo kregen alle leerlingen een tas met het nieuwe logo uitgereikt.

Tiny Forest Biezenbos aangepland

 

Leerlingen van de Biezenkring en Noorderpoort hebben samen 600 boompjes gepland in het Biezenbos. Een mooi project voor de Biezen waarbij de gemeente Dongen, IVN en de basisscholen samen een Tiny Forest hebben aangelegd. Daar gaan we vast nog veel plezier van hebben.

Oproep aan gemeenteraad

 

Een afvaardiging van de Biezenkring heeft een oproep gedaan tijdens de vergadering van de gemeenteraad. We hebben aangegeven dat het voor ons belangrijk is dat we een nieuw schoolgebouw met een sportaccommodatie op loopafstand krijgen. Volgens de huidige planning is er in het 4e kwartaal van 2024 een nieuw schoolgebouw. De planning is in de afgelopen jaren echter verschillende keren bijgesteld. Dat maakt dat we ons zorgen maken over de huidige planning. We hebben bij de gemeenteraad aangedrongen op het vasthouden aan de huidige planning. We hopen erop dat we eind 2024 echt een nieuw schoolgebouw hebben. Mare, Dunya, Mick en Esmee (vertegenwoordigers van de leerlingenraad) hebben in ieder geval hun best gedaan om ons standpunt te verduidelijken bij de gemeenteraad. Dat was voor hen niet alleen spannend, maar ook heel leerzaam en interessant.

Bezoek aan techlab

“Let’s Play”

 

Het was weer een ochtend vol onderzoeken & experimenteren bij techlab “Let’s Play” van de Overlaat in Waalwijk. Leerlingen van groep 5 hebben genoten van programmeren, solderen, werken met een 3-d printer…

OBS De Biezenkring is onderdeel van Stichting Bravoo